Fra håbløshed til glæde | Bettina Uma Knudsen

Vejen til langvarig tilfredshed, glæde, taknemmelighed og succes går ALTID indad. Desværre fortæller vores samfund os kontinuerligt både direkte og inddirekte, at vejen til lykke, glæde og succes skal søges og findes i det ydre. Der er så meget, vi SKAL! Vi skal have høje karakterer, en skøn kæreste/ægtefælle/familie, en god uddannelse, en interessant karriere, et spændende liv, spise tidstrendy sund mad og dyrke tidstrendy motion …leve et lykkeligt liv.

Samtidig er det et faktum, at flere og flere kollapser under alt det, vi tror, vi skal. Vi accepterer ubevidst de forventninger og roller, der bliver os tildelt allerede fra barnsben, for vi ønsker jo alle anerkendelse og kærlighed. 

Som kvinder bliver vi måske den pæne, flittige, dygtige og venlige pige i skolen, på job, som kæreste/hustru, som mor der aldrig eller kun sjældent udtrykker vrede eller frustration. Eller måske udtrykker vi mere kant og styrke i rollen som fremadstræbende (karriere)kvinde med styr på det meste (i det ydre). Eller måske vi giver lidt op på forhånd og lader tilfældigheder styre vores liv, eller måske en skøn kombination af ovenstående.

Som mænd er det måske svært ved at finde den gode balance mellem at være den forstående mand/kæreste og bibeholde maskuliniteten eller dagligt at jonglere mellem mandighed, følsomhed, lederskab, empati og maskulinitet uden at tabe sig selv.

Midt i al den stræben efter at være perfekte, og i ønsket om at kunne det hele, glemmer vi så måske bare at Være. Som vi er. At acceptere og elske os selv. At træffe egenkærlige beslutninger, stole på os selv og handle derudfra. Det lærer man ikke i skolen!

Aldrig før er så mange mennesker gået ned med stress og/eller angst- og depressionssymptomer. Vi knokler løs, og overhører i lang tid den indre stemme, som først høfligt – sidenhen råbende  – prøver at sige til os, at der er noget galt. Så løber vi måske bare endnu stærkere og søger nye måder at optimere vores hverdag på med det resultat, at nærværet og glæden reduceres endnu mere. Og dag for dag i al uopmærksomhed fjerner vi også mere og mere fra et kærligt, autentisk og glædesfyldt liv indtil vi måske en dag bryder sammen under den tunge byrde, og går ned med stress, angst og/eller depressions- symptomer, migræne, smerter i ryg og nakke eller andre, mere alvorlige sygedomme.

Forestil dig, hvis du gennem din opvækst var blevet mødt med, at du er helt unik, totalt elskelig og værdifuld – præcis som du er. Hvis det var blevet indprentet dig, at du har nogle helt unikke talenter, og at du udlever dit potentiale ved at dele dine helt specielle talenter med verden. At du kan stole på din intuition og indre visdom. Med et sådant udgangspunkt ville du stå meget stærkere i dig selv og livet. Du ville udfolde dine talenter og potentiale; ikke på trods af, men i samspil med alle aspekter af dig selv. Du ville bruge dine ressourcer konstruktivt og hensigtsmæssigt. Janteloven ville ikke eksistere for dig, og du ville være FRI. Fri til at være lige netop dig, og glædes over det!

Det er dét, jeg vil lære dig. Jeg vil vise dig, at hvem du er -og hvorfor det er lige præcis som det skal være, så du mærker det med hele din krop og erkender det, dybt i din sjæl.

» Se udtalelser her