LEV med al din KRAFT! | Bettina Uma Knudsen

Står du i livet med al din KRAFT her i 2017?  

2 hurtige øvelser til at mærke og rejse din vidunderlige KRAFT!

Jeg har haft fire fantastiske klienter idag. Tre intelligente, sympatiske og flotte mænd på hver sin måde, og fra hvert deres årti og en ligeså intelligent, sympatisk og smuk kvinde. To fra Jylland, en fra Sjælland og en indfødt Københavner. To med kærester; heraf et samboende par og to singler. Med børn og uden børn. Deres profession spænder bredt og de har ikke umiddelbart meget tilfælles. I den ydre verden altså.

Fra min stol har de masser tilfælles, og specielt én ting træder frem: De står ikke i al deres KRAFT, og det skaber masser af lidelse for dem. Uagtet om det er i forhold til deres ægtefælle/kæreste eller mangel derpå. I forhold til at varetage en lederrolle eller sætte konstruktive og selvkærlige grænser (på jobbet). I forhold til at mærke hvad de egentlig ønsker, og turde gå efter det. I forhold til at bearbejde smerte og sorg.

Som jeg ser det, kræver det i høj grad sin mand/kvinde at kunne stå i livet. Med al livets herlighed og forfærdelighed. Jeg vil endda påstå, at for vitterlig at kunne nyde og være i livets smukkeste øjeblikke fyldt med kærlighed, taknemmelighed og falde til ro med en indre følelse af mening kræver det, at vi står i vores KRAFT med al vores livsenergi. Det kræver KRAFT at sige TIL fra hjertet. Kraft at udtrykke et klart og tydeligt JA fra hjertet. Og NEJ iøvrigt også.

Og det kommer selvfølgelig endnu mere til udtryk, når livet føles svært af den ene eller anden årsag. Når vi føler os såret, når vi er kede af det, når vi er i sorg, når vi befinder os i større eller mindre kriser. Når livet overvælder os og følelsen af magtesløshed er allestedsnærværende, og truer med slå os i gulvet. For altid. For sådan kan det føles. Og her kan vi måske hverken mærke et ja eller nej, kun tristhed, ligegyldighed og tomhed.

Og hvordan pokker kan man stå (nogenlunde) oprejst og komme styrket ud gennem de kriser vi uundværligt støder på, hvis vi ikke er opmærksomme på vores ressourcer og KRAFT? Det ligger jo i en krises natur, at vi mister fodfæstet for en stund og er omgivet af forskellige uforudsigelige kastevinde, og det kræver i den grad, at vi står med al vores KRAFT. Al vores livsenergi. Al vores livskraft. Ja, kært barn har mange navne. Men der er intet mystisk over det. Det er vores iboende livsenergi. Vores LIVSKRAFT. Den er der! Måske har du skubbet den godt ned og lagt låg på den sammen med nogle smertefulde følelser. Men det er din KRAFT, og det er IKKE en følelse. Det er den livsenergi der flyder gennem dine årer, og som du har til rådighed, så længe du lever. Altid. Lige nu og her.
Er du opmærksom på din KRAFT? Ellers prøv disse 2 øvelser til at MÆRKE og REJSE din KRAFT:

Vejrtrækningsøvelse til at MÆRKE din livskraft:
1. Sæt dig på en stol med rank ryg og med begge fødder solidt placeret på gulvet.

2. Mærk så hele din krop på stolen. Mærk kontakten mellem stolen og din bagdel. Kontakten mellem dine fodsåler og gulvet.

3. Tag så en dyb indånding gennem næsen helt ned i maven og pust roligt alt luften ud gennem munden.

Gentag den vejrtrækning 3 gange mere med fuld opmærksomhed på din indånding og udånding.

4. Vend så tilbage til normal vejrtrækning og sid lidt og mærk hvordan livsenergien flyder gennem dine årer…det kan føles som en let prikken/stikken lige under huden - dét er DIN LIVSKRAFT. Du er levende og KRAFTEN flyder i dig. 

5. Ræk gerne armene op mod loftet og sig JA! Et stort JA til dig

Hoppeøvelse til at REJSE din livskraft:
1. Spil noget energifyldt musik. Meget gerne fhv. højt

2. Stil dig op på enten bare fødder, med sneakers eller andre komfortable sko. Fjern evt. briller og løse smykker mv. 

3. Begynd så at hoppe. Hop op og ned. Igen og igen mens du lader musikkens energi inspirere dig til at fortsætte med at hoppe. Pres dig selv til at hoppe 5-10 ekstra hop mere end du egentlig føler du kan. Og pres dig selv til at hoppe højere og højere. 

Lad musikken inspirere dig til at fortsætte lidt mere og lidt højere, og forstil dig hvordan du rejser din livsenergi. Hvordan din livsenergi rejser sig højere og højere op i takt med at du hopper højere og højere.

4. Når du vitterlig ikke kan mere, så stop og stå helt stille med rank ryg og træk vejret roligt, mens du mærker hvordan livsenergien pulserer inde i dig. Mærk den lette prikken/stikken lige under huden - dét er DIN LIVSKRAFT. Du er levende og KRAFTEN flyder i dag. Sig JA til dig og livet!

5. Ræk armene op mod loftet og sig JA! Et kæmpe JA til dig og livet!
 

Kunne du mærke din vidunderlige KRAFT? (Bare lidt er en super god start her).

Prøv hoppeøvelsen hver dag i en uge, og mærk hvordan du bliver mere og mere opmærksom på din KRAFT og i takt dermed får mere tillid til dig selv og hvad du kan og vil.

Er du blevet nysgerrig eller fået lyst og mod på endnu mere kraft, så ta fat i mig og lad mig hjælpe dig til at LEVE MED AL DIN KRAFT :)