Du er go nok! | Bettina Uma Knudsen

Har du også en indre stemme der fortæller dig, du ikke er go´ nok? 

  • Din kæreste/ægtefælle fortæller dig at du er smuk og dejlig, men dybest inde føler du alligevel ikke, at du er smuk nok… 
  • Din chef fortæller dig at du gør det super godt, og du opnår gode resultater, men dybest inde føler du alligevel ikke, at du er go´ nok…gør det godt nok…
  • Dine omgivelser fortæller dig at du er en god mor, men dybest inde føler du alligevel ikke at du er go´ nok… gør det godt nok…
  • Dine veninder fortæller dig at du har en lækker krop og er skøn, men dybest inde føler du alligevel ikke at din krop er flot nok… 

Åh den vedholdende indre stemme der hele tiden kommer på banen, og vurderer, bedømmer, fordømmer og efterlader dig med en følelse af, aldrig helt at være go´nok. Aldrig at være nok. 

Jeg møder så mange fantastiske og skønne kvinder hver dag i min praksis. Gifte, singler, mødre. Journalister, skolelærere, HR- og kommunikationsmedarb., selvstændige, koordinatorer, jurister, designere, studerende mv. Forskellige aldre og fra forskellige miljøer. Forskellige i deres ydre, og dog har de én ting til fælles. 

Grundlæggende føler de sig IKKE gode nok. Føler aldrig at de helt slår til. Som kæreste/ægtefælle/partner. Som mor. Som ansat. Som kvinde. Som menneske. Selvom de har opnået nok så meget, og deres liv ser godt ud udefra. Og ikke fordi omgivelserne (nødvendigvis) fortæller dem, de ikke er gode nok. Og ikke fordi, at det er i overensstemmelse med fakta, men fordi en indre stemme hele tiden fortæller dem, at de ikke er gode nok. At det de gør, ikke er godt nok. At de ikke er helt “rigtige”. At de på en eller anden måde er forkerte.

Åh den vedholdende indre stemme der har glemt, at du er et Guddommeligt Kærligheds væsen. At du er absolut enestående. 

Istedet al den fordømmelse af dig selv, den indre kritiker der aldrig synes du er go nok og hele tiden fjerner dig fra at nyde livet. Alle disse bekymringer der fjerner dig fra at være stede i Nuet. Fjerner dig fra at nyde alt det skønne i dit liv. Fjerner dig fra at stå i al din fantastisk kraft og nyde livet. 

Lad dig inspirere til en liv med meget mere Selvkærlighed og opbyggelige tanker gennem disse 4 trin:

1. TRIN - INDSIGT: Før vi kan ændre noget, er vi nødsaget til at få øje på det. Med kærlig forståelse. Og masser af accept. Så første trin er at erkende at den stemme lever i dig, og du har valgt at tro på den på et eller andet givent tidspunkt i dit liv, hvor det gav mening. Sandsynligvis fra du var barn. Og nu er den så blevet en overbevisning. En del af din historie. En del af den historie, du fortæller om dig selv. Men det er kun én stemme ud af mange. Og bare fordi du har givet den ekstra opmærksomhed og troet på stemmen i mange år, betyder det IKKE er den er sand i dit liv idag!

2. TRIN - BESLUTNING: Tid til at prøve noget nyt. Blot fordi den stemme er den mest iøjefaldende eller højstråbende betyder det jo ikke nødvendigvis, at den er sand, vel? Hvornår har du sidst sat spørgsmålstegn ved validiteten af netop den stemme? Måske aldrig? Men nu skal det være. Forestil dig, at stemmen bare er en stemme og ikke et udtryk for hele sandheden om dig. Den må godt være der, men du behøver ikke tro på, at den udgør sandheden, vel? Så begynd at observer den som en mangeårig ven, uden at være fordømmende. 20/30/40 år er gået siden du skabte denne overbevisning ud fra din begrænsede viden og erfaringer dengang, og MEGET er sket siden (du er fx blevet voksen). Så stil spørgsmålene: Det jeg troede på for alle de mange år siden, er det virkelig også sandt for mig idag? Hvad er mere sandt for mig idag? Hvad er min historie idag?Med andre ord; find en mere nutid ven (stemme) der er i overensstemmelse med dine erfaringer, kompetencer og værdier…..dit liv idag. 

3. TRIN - HANDLING: Beslutningen er taget; så nu er det nu. Med kærlig forståelse og accept for at den gamle stemme engang var din bedste ven og hjalp dig godt, står du nu et andet sted i dit liv idag, og overbevisningen har udspillet sin funktion. Du er voksen, hvilket bla.a betyder at din neocortex (rationelle hjerne) er godt udviklet, og meget viden og mange erfaringer er kommet til der modsvarer din gamle overbevisning. Det handler kun om brillerne, du ser ud fra. Og nu er det tid til at skifte briller. Til at skabe og have en mere støttende og opbyggelig ven. Det har du besluttet. Så vær opmærksom på, hvornår den gamle ven popper op, og anerkend den er der, og fortæl så dig selv, hvad der er mere rigtigt for dig idag. Gør dette hver eneste gang du opdager at den gamle ven (stemme) er på banen.

4. TRIN - KONTINUITET: Bliv ved med at være opmærksom og sige din nye sandhed til dig selv! Igen og igen. Al forandring handler om at ændre vaner, og det kræver fokus og kontinuitet, indtil det er blevet en ubevidst handling. Træning, træning og træning fører til bedre resulter; hvad end dit udgangspunkt er. Og heldigvis skal du jo ikke vente på positive resultater, til den gamle stemme er helt væk og afløst af den nye. For stille og roligt vil du begynde at mærke de postive resulater af din kontinuerlige træning. I takt med den evige indre og ydre fordømmelse reduceres begynder du at slappe mere af, holde mere af dig selv, leve mere i nuet og dermed reduceres bekymringer og frygt. 

Rigtig go fornøjelse!

Og sig til, hvis du er max motiveret for kærlig FORANDRING, og ønsker ekstra KRAFTFULD støtte og værktøjer til Rejsen mod større Selvkærlighed og Kraft. Du fortjerner det! :)