Bevidsthed versus underbevidstheden | Bettina Uma Knudsen

Fredag aften havde jeg den kæmpe fornøjelse, at være i selskab med denne fantastiske kompetente mand. Cellebiolog Bruce H. Lipton ph.d. 

Aldrig har jeg oplevet et så passioneret foredrag med så højt energi niveau. Alle 3 timer. Og manden er altså 75 år. Mr. Lipton er et fantastisk inspirerende levende eksempel på kraften i personlig ledelse og anvendt kvantefysik. 

Hans hovedbudskab er, at vi ikke behøver at være ofre i vores liv. Ikke er ofre for vores biologi. At vi KAN ÆNDRE både vores livssituation og biologi. Det er fakta. Det skrev han en bog om i 2005 - Intelligente celler - til stor glæde for mig. Det jeg troede på, kunne nu også bevises. 

Helt generelt er vores sinds funktion at skabe sammenhæng mellem vores overbevisninger og “virkeligheden”.

MEN det kan være svært at tro på, da de fleste af os lever ca. 95% af tiden fra underbevidstheden, og kun ca. 5% bevidst. Og det er kun fra bevidstheden, at vi kaster os ud i nyt, ændrer vaner, følger vores passion, går nye kreative veje mv. 

Vores bevidste sind er nemlig her vores bevidste ønsker, vores dybe længsler, passion, stræben, positive tænkning og kreativitet holder til.

Men lad mig lige vende tilbage til underbevidstheden. Og barndommen.

De første 2 år er mennesket i delta stadiet (relateret til dyb søvn, fordøjelsen og ubevidste kropslige aktiviteter).

Fra ca. 2 - 7 år er theta stadiet. En form for hypnotisk tilstand, hvor børn kun er i stand til at downloade informationer. Det betyder, at børn ingen kritisk sans har, men ufiltreret TAGER ALT hvad forældre og andre siger ind. Det betyder, at indtil omkring 7-års alderen er børn en kopimaskine/båndoptager af forældrene og øvrige omgivelser. 

Først når frontallapperne er nok udviklet omkring 7-års alderen, begynder børn at kunne stille kritiske spørgsmål til det der foregår omkring dem.  

Så bliver vi voksne med en underbevidsthed der på bedste båndoptagervis afspiller et gammel program (vores forældres), som styrer vores liv hvilket skaber masser af lidelse for os. NÅR vi ikke er bevidste. Og det er vi jo kun ca 5% af tiden. De resterende 95% af tiden kører vi på automatpilot og afspiller alt det gamle vi har lært om og om igen.

Med vores bevidste sind VED vi hvad vi ønsker og længes efter. Men så snart vi har tænkt tanken og besluttet os for, at nu vil vi handle og sige anderledes bliver vi uopmærksomme og vupti er vi tilbage i underbevidsteheden -og dermed vores gamle vaner. 

Og helt i vanens magt handler og siger vi, som vi plejer, og dermed får vi det samme resultat, som vi plejer. Til stor skuffelse og frustration for os selv - ubevidste om, at vi er røget tilbage i underbevidsthedens gamle vanemæssige program. 

Så skælder vi ud på os selv (som vores forældre/omgivelser gjorde det, da vi var børn), og efter mange forgæves forsøg giver vi måske op, og siger til os selv: at sådan ER jeg bare. Jeg kan ALDRIG finde ud af dit eller dat. Jeg kommer ALDRIG til at få en sød kæreste, et inspirerende job, et skønt sted at bo, en dejlig krop osv. 

MEN MEN MEN - sådan ER du ikke bare! Din gamle programmering er sådan, men DU er meget mere. Du er mere end din underbevidsthed. Du har også et bevidst sind, og du kan lære og træne at leve meget mere bevidst, og så ÆNDRES dit liv - og dine celler♥️